Najlepša jezera Italije

Uporedi

 Nastali na kraju ledenog doba, turistički popularni još u rimskom periodu, jezera Italije imaju neprevaziđenu lepotu.

Jezero Mađore (Maggiore) je jedno od najlepših jezera koje je svojom lepotom očaralo velike italijanske i strane umetnike. Veruje se da je najveće ostrvo u tom području i otud i njegovo ime Maggiore. Okruženo je planinama i brdima koji ga štite od hladnih vetrova. Jezero ima i reku Ticino, istorijski vodeni put koji spaja Padsku niziju sa srednjom Evropom.11 ostrva, od kojih su 8 u Piedmontu i 1 u Lombardiji čine ovo jezero još lepšim. Među njima su i Boromejska ostrva, a vi ćete posetiti dva – Isola Bella i Isola dei Pescatori.  Ljubitelji prirode uživaće na jezeru Mađore. Ovo jezero nudi pregršt prirodnih parkova, botaničkih bašta i prirodnih rezervata.

Jezero Komo je jedno od najvećih jezera sa površinom od 145km2 i najdublje jezero u Eropi sa dubinom od 410m.Ovo područje je fantastično, magični grebeni spojeni sa kristalno čistoim jezerom grade jednu harmoničnu idilu.Locirano je u severnoj regiji Italije, blizu Milana. Jezero ima specifičan „Y“ oblik sa tri izbočine: severno je mesto Colico, jugoistočno je Lecco, i jugozapadno je Como.Alpi štite jezero Como od hladnih vetrova i nude stanovnicima i brojnim posetiocima blagu prijatnu klimu.Ovo mesto odiše mirnoćom i gracioznošću i zato već mnogo godina unazad privlači posetioce. U vreme starog Rima pesnik Virgilio je živeo ovde. U vreme renesanse Leonardo da Vinci je crpio inspiraciju upravo na jezeru Komo. Grupa poznatih pisaca sa kraja 18. i početka 19. veka stvarali su upravo na obali jezera Komo. Među njima su Gete, Štendal, Alfred de Muset i drugi.Hiljade svadbi se organizovalo upravo na ovom jezeru. A tolika lepota nije mogla da pobegne ni kinematografiji. Mnogi internacionalni luksuzni brendovi kola, parfema, mode koristili su prelepe scene sa jezera Komo za svoje tv reklame.

Jezero Garda, sa svojih 25 prelepih seoceta povezanih putem Gardesana, lako je dostupno autoputem. Jezero je istorijski bogato, puno spomenika, tvrđava i dvoraca. To je razlog zašto su mnogi poznati pisci i slikari koristili jezero Garda kao svoju omiljenu destinaciju za odmor: ovde su mogli da pronađi inspiraciju i da stvore neverovatna umetnička dela.Jezero Garda spaja tri italijanske proincije: Veronu, Brešu i Trento. Trajekti koji plove na dnevnom nivou povezuju sva ova mesta.Klima na jezeru Garda je blaga tokom cele godine, sa toplim letima i snežnim zimama. Ova klima je pogodna za uzgajanje maslina, limuna i narandži, za pravljenje vina i tartufa - svetskih poznatih proizvoda koje vole i stanovnici i posetioci.
 

 

 

horizontal-tabs

Tip smeštaja: 

Komentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Adrese sajtova i e-mail adrese se pretvaraju u linkove automatski.
  • Linije i paragrafi se pravi automatski.
Pošaljite upit
Slične ponude

Sicilija - Nova godina 2020

Sicilija - Nova godina 2020

Italijani tvrde da je Sicilija "više od ostrva" i kažu "kada vidite ovo mesto, otkrili ste ceo svet". To je kosmopolitski region koji spaja kulture Azije, Evrope i Afrike. Prepuna istorijskih spomenika, od antičkih hramova, amfiteatara, srednjovekovnih katedrala i palata, Sicilija obiluje lepotom, folklorom i pejzažima. To je začarana zemlja, koja je jednom davno bila grčka kolonija, rimska provincija, arapski emirat i normansko kraljevstvo.

Venecija - Nova godina 2020

Venecija - Nova godina 2020

Venecija - grad romantike, uskih kanala, gondola i italijanskih šansona. Pored Pariza verovatno najromantičniji grad u Evropi. Grad u kojem je živeo jedan od najboljih kompozitora svih vremena Antonio Vivaldi, jedan od najpoznatijih zavodnika na svetu Kazanova, grad u kojem je živeo Marko Polo i još mnogo poznatih istorijskih ličnosti koje su ostavile svoj pečat u ovom predivnom gradu. Upoznajte čarobnu Veneciju!

Toskana I Cinque Terre - Nova godina 2020

Toskana I Cinque Terre - Nova godina 2020

Toskana - je jedna od najromantičnijih regija Italije. Brežuljci pod vinogradima uobičajeni su pejzaž ove regije; gde god da krenete, sa obe strane puta prostiru se nepregledni vinogradi, tako da je odmah jasno zbog čega je Toskana jedna od najpopularnijih vinskih regija na svetu. Idealna je turistička destinacija za ljubitelje umetnosti koji pri tom vole da uživaju i u sporom ritmu countryside i vinskog turizma.

Rim - Nova godina 2020

Rim - Nova godina 2020

Rim - večni  grad, sa svojim trgovima i poznatim ulicama, od kojih svaka ima svoju priču i prošlost, stoji slavan i velik u srcu Italije, kao što je stajao vekovima od svog osnivanja. Čini se da svaka crkva, hram, fontana i skulptura, svaki most i svaki kamen u Rimu imaju svoju istoriju - dugu, živopisnu i uzbudljivu...  

Toskana

Toskana

Magična Toskana predstavlja jednu od najdramatičnijih regija Italije... Njena istorija, monumenti, pejzaži, prosto oduzimaju dah. Iz ovog dela na svoje putešestvije svetom krenuli su humanizam i renesansa.

 

Hotel Villa Belvedere 3* - Cefalu, Severna Sicilija

Hotel Villa Belvedere 3* - Cefalu, Severna Sicilija

3*

Hotel Villa Belvedere 3* je smešten na tihoj lokaciji na 500 metara od mora. U ponudi ima besplatan bežični internet, besplatan parking i klimatizovane sobe sa sopstvenim kupatilom i TV-om sa satelitskim kanalima. Hotel Belvedere ima bar koji radi non-stop, bazen i terasu za sunčanje sa koje se pruža panoramski pogled. Gostima hotela na raspolaganju je i fitnes centar. Osoblje hotela može organizovati izlete do Eolskih ostrva, Taormine i Agriđenta.

Pages