Da li letovati u Tunisu?

Ako želite da letujete u Tunisu, evo nekoliko informacija i saveta:

Tunis je zemlja koja se ozbiljno posvetila svojoj ekonomiji, standardu svojih žitelja i turizmu. Na svoj teritoriji napravili su turistički bum, pa turisti iz čitavog sveta putuju u Tunis od maja do oktobra.

Vlada Tunisa dosta mudro vodi spoljnu i unutrašnju politiku i ekonomiju pa je to afrička zemlja koja je u velikom usponu...  Građani Srbije su zbog istorijskog nasleđa vrlo dobrodošli.

Turistički prosperitet se ogleda u ravnomernom podizanju standarda u mestima koja se nalaze i na rivijeri mediteranskog mora i u unutrašnjosti sve do pustinje Sahara gde se uložilo u bušotine vode koje izgleda svuda ima u izobilju na dubinama od 40-100m vode (dublje kada bi bišili naišli bi na naftu...). Stvorene su zelene oaze koje su po negde Tunižani pretvorili u pravu mini džunglu oazu. Tu su nikli i hoteli sa 4* sa punim komforom, spoljnim i unutrqšnjim bazenima sa mineralnom i toplom vodom, pa je kupanje u Sahari postala realnost a ne fatamorgana... Fantastično!

Drugo što mi je upalo u oko je glavni grad Tunisa, Tunis, koji odiše evropskom atmosferom, naročito u modernim delovima koju čine široki bulevari i ultra savremeni stakleni oblakoderi...

Tunis, iako je muslimanska zemlja sa 98% muslimana, ne može se naići na muškarca ili ženu koja u oblačenju naglašava svoju veroispovest. Imajući u vidu česte bogomolje drugih konfesija naročitu u glavnom gradu, utisak potvrđuje stav države o izuzetnoj i prirodnoj ravnopravnosti vera u Tunisu. Bravo!

Hoteli su uglavnom pored lepih peščanih plaža, all inclusive sa 4*. Sobe su pristojne, a ambijent oko spoljnih bazena je odličan. Plaže su sređene i peščane, a mediteransko more plavo i čisto. Hrana u hotelima je odlična.

Ekonomija Tunisa zasniva se na sopstvenoj proizvodnji koja je raznovrsna i kvalitetna. Uvoze samo ono što ne žele ili ne mogu da proizvode. Na primer izuzetno dobri turistički autobusi imaju karoseriju koja je njihova a motor uvizni. Kozmetika, hrana i piće je celokupno proizvedeno u Tunisu i odličnog kvaliteta. To me je oduševilo.

Bezbednost od radikalnog islamizma je svuda ugrožena, a u Tunisu je država postavila svuda punktove naoružanih vojnika koji brinu o bezbednosti, više kao poruka nego zbog ugroženosti.

Domaćini su uredni i ljubazni, po nekada dosadni u nuđenju svojih usluga menadžerisanja pri kupovini ili prodaji svojih usluga ali u granici pristojnosti, pa to mnogo ne smeta. Potrebno je dooobro se cenkati, a proizvodi i suveniri su jeftiniji nego kod nas u Srbiji za 50%. Optičarke usluge i naočare su izuzetno jeftini.

U slučaju da želite da letujete u Tunisu, obratite se prodajnoj službi Rubicon travela gde će vam pružiti još dosta korisnih inforamcija i preporuka za izbor mesta (Đerba, Monastiri, Sus, Hamamet, Jasmin Hamamet, Portg El Kantaui).. i raznovrsnog smeštaja za letovanje u Tunisu na rivijeri letovališta u Tunisu Đerba, Monastiri, Hamamet. Jasmin Hamamet, Sus i Port El Kantaui.