Agencija koja organizuje individualna putovanja

Rubicon Travel | 01/02/2022 - 12:32
 individualna putovanja

Šta ako se vaš datum i period putovanja za neku destinaciju ne uklapa sa dostupnim turisitičkim aranžmanom?

Mnogi putnici (pojedinci, parovi, porodice ili manja grupa prijatelja) koji planiraju svoje putovanje, letovanje i slično, ne mogu da usklade svoje obaveze sa datumima već unapred organizovanog grupnog putovanja turističkih agencija, kako u okviru svoje porodice, tako i po pitanju planiranja zajedničkog putovanja nekoliko porodica ili manje grupe putnika kada planiraju jedinstveni period putovanja, odnosno da ga provedu zajedno...

Prednost organizovanog grupnog putovanja preko turističke agencije

Prednost je još uvek vrlo vidljiva i opipljiva za putnike jer im stručna i licencirana firma organizuje putovanje prema želji i meri putnika i do detalja, da je takvo putovanje po pravilu bezbednije, izvesnije i jeftinije za putnike nego da oni sami organizuju takvo slično putovanje. Prednost organizovanog putovanja preko turističkih agencija je i to što putnici imaju najveću moguću zaštitu, na primer imaju svog predstavnika (ili u samoj grupi ili kao lokalni predstavnik (moguće je da bude i domicilno lice). Najveća prednost putovanja preko turističke agencije je da putnik ima kome da se obrati za neku pomoć, da mu se organizuju lokalni izleti ili traži druge usluge (rent a car..), da dobija stalni nadzor kvaliteta usluga koji je očekivan i plaćen, i da u slučaju nekakvih nedostataka u toku realizacije putovana putnik ima prava da zatraži otklanjanje nedostataka u toku realizacije putovanja, odnosno ako to nije moguće da dobije satisfakciju na licu mesta, ili da ostvari brzo i adekvatno obeštećenje po povratku sa putovanja.

Organizovati sami svoje putovanje. Da ili ne?  Koji su rizici i prednosti?

Od 2019. godine i pojavom pandemije Corona teško je pripremiti i urganizovati uspešno putovanje (i organizatorima putovanja i samim putnicima)  da se usklade oko datuma i trajanju ponuđenog turističkog aranžmana. Naravno mnoge okolnosti mogu uticati na to da putnici nekada mogu jeftinije da prođu ako sami organizuju takvo slično putovanje, ali rizici individualne organizacije drastično rastu kako je organizacija skupljeg, složenijeg i sadržajnijeg putovanja... Komplikacije počinju od pribavljanja avio karata gde se pojavljuju veće cene i niz zamki za plaćanje različitih dodatnih troškova pribavljanja avio karata nego što se u prvom pogledu prikazuju na popularnim sajtovima za kupovinu avio karata, do otkaza same avio karte nakon 24h ili otkaza čitavog leta. Susretanje sa nezaobilaznim i različitim ograničenjima i manje konfornim uslovima leta, koji se mogu okoniti jedino uz paprenu nadoknadu na licu mesta je iznenadno i posebno uznemirenje koje kvari užitak putovanja...Takvi slučajevi su česti i ozbiljno komplikuju i otežavaju situaciju naročito ako je putovanje sastavljeno od nekoliko vezanih letova... Drugi veći rizik individualnog putovanja pojavljuje se prilikom čekiranja sobe u samom hotelu. Naime, putnici koji sami traže smeštaj preko rezervacionih rezervacija smeštaja (Trivago, Bookingcom, ARB ...) motivisani su najnižom cenom koja nastaje kao marketinški alat kako samog hotela tako i tog rezervacionog sajta. I sami znamo da su sobe u svim hotelima različite kako po formalnoj internoj kategorizaciji (standard, superior, lux..). Najnoviji problemi su dobijanje najtačnijih informacija vezanih za administrativne zabrane vezane za pandemiju.

Takođe u okviru svake vrsta soba imamo razlike gde su neke sobe imaju neku vrstu nedostatka (Ne renovirana- stari mobilijar, bez terase, orjentisan ka izvorima uznemirujuće buke, mirisa i sl.)

Moguće je da je za takvu promotivnu akciju ponude popusta tj najniže cene hotel odvojio baš najlošiju sobu čija prodaja je regularna, te da se kao takva ne može zameniti za bolju-  bez dobre doplate.

Naravno, putnici koji su sami rezervisali i dobili takvu sobu i takvu avio kartu nemaju kome da se žale kako bi popravili situaciju. U slučaju povratka novca, samostalni organizatori svog putovanja nailaze na perfektan zid neprisutpačnosti pružaoca usluga, a želja da se na neki način povrati novac pretvara se prvo u agoniju a po dobijenom rezultatu refundacije novca za rezervaciju i uplatu preko online sistema koji je uglavno negativan, moguće je i razočearenje u ideju samostalnog organizovanja složenog putovanja...

Rubicon travel je zbog ovakve situacije ponudio pravo rešenje za putnike kojima je problem usklađivanja svog vremena putovanja sa terminom organizovanih tursitičkih aranžmana.

Stručni tim Rubicona koji već 11 godina uglavnom organizuje individualna putovanja koristi razgranatu mrežu svojih dobavljača usluga, od dobre saradnje sa avio kompanijama, preko dugogodišnje saradnje sa partnerima koji uz najavu čekaju i prihvataju turiste koji putuju preko Rubicon travela (asistencija na aerodrumu, transferi, smeštaj..) do direktnih ugovora sa mnogim hotelima u svetu: 

Putnici koji žele da putuju ka određenim destinacijama bilo kao odmor, kao kružno, stručno  ili poslovno putovanje mimo organizovanih turističkih paketa kako pojedinci, tako i parovi, porodice ili nekoliko porodica, prema datumima koji njima odgovara, kvalitetu željenih usluga i broja dana boravka na takvom putovanju, da im bude sve provereno, rezervisano, bezbedno i po najpovoljnijim cenama mogu na taj način da putuju, mogu se obratiti turističkoj agenciji Rubicon travel koja je specijalizovana za pružanje usluga organizacije putovanja prema drugačijim datumima i periodima boravka putovanja nego što su već objavljeni programi turističkih aranžmana. 

Posebnu pažnju Rubicon posvećuje asistenciji ili vađenju viza i pribavljanju dokumentacije vezane za različite uslove ulaska u zemlje zbog zastite od Covid pandemije.

Rubicon travel prati poslednja upustva merodaavnih izvora vezanih za vađenje putnih dokumenata i pomaže svojim putnicima oko organizacije pribavljanja istih. isto važi i za organizaciju pribavljanja kotizacija, ulaznica i sl.

Mi to nazivamo puna organizacija individualnih putovanja- bar radi konsultacija. Rubicon travel već odavno daje preporuke putnicima da sami organizuju putovanje, ali im ponudi i svoje predloge za putovanje. Prijateljski i poslovno.

Šta je potrebno da bi se putiku turistička agencija organizovala indidivualno putovanje?

Poverenje i preciznost u zahtevima. Sve dalje već ide lako...

Putnik koji želi organizaciju individualnog putovanja koji prema svojim potrebama podrazumeva posebne datume letova, organizaciju lokalnih transfera i smeštaj prema meri putnika, kao i druge dodatne usluge (posebnog turističkog vodiča, izleta i sl..) i naravno eventualne usluge lokalnog partnera- predstvnika radi pomoći ako se zatraži ili nekih nepredviđenih okolnosti može se obratiti Rubicon travel-u. agenciji koja upravo zasniva svoje poslovanje na organizaciji individualnih putovanja za pojedince, parove, porodice ili manje grupe putnika mešusobno poznatih i povezanih.

Ovakva vrsta organizacije individualnih putovanja odgovara takođe i kompanijama koje organizuju putovanje za svoje poslovne partnere ili zaposlene u svojoj kompaniji. Takođe je ovakva organizacija putovanja dobra i za putovanja nekoliko povezanih porodica ili drugih porodičnih potreba (venčanja, medenog meseca ili drugih proslava i povoda).

Posebna prednost putnika kojima Rubicon travel organizuje individualna putovanje je poznavanje profila putnika koja je neophodna da samo putovanje u punoj meri ostvari svoj cilj. O još povoljnijim cenama putovanja u ovom trenutku ne treba dalje diskutovanti. Putovanje na daleke destinacije kao što su Maldivi, Kuba, Sejšeli, Bali, Mauricijus, Zanzibar, Indija,  Egipat, Tunis, ili u Evropi za zemlje kao što je Turska, Grčka se ne mogu lako organizovbati za veće grupe, niti je to neophodno. Za takva luksuznija putovanja potrebno je da se organizuju po meri putnika, naročito iz Srbije.

Najbolja pogodnost za organizaciju luksuznijih putovanja je za državljane Srbije koji rade u inostranstvu, a naročito u Zapadnoj Evropi, jer Rubicon travel ima niže cene putovanja u odnosu na ponudu turističkih programa u Zapadnoj Evropi. Takva putovanja za državljane sa pasošima Srbije se organizuju od i do njima najbližih aerodroma, a usluga na destinaciji je potpuno ista kao i u programima koje nude zapadne turističke agencije- sa nižom cenom o do 50% !  

Koja prednost je u tome da vam individualna putovanja organizuje ipak specijalizovana turistička agencija za organizaciju individualnih putovanja?

1. Sadržaj. Vaš odlično dizajniran program putovanja " po meri", naročito ako se putuje na destinaciju prvi put. Pomoć u uslugama lakšeg važenja dokumentacije, viza, ulaznica...)

2. Cena. Najbolji odnos cene i kvaliteta koji se očekuje. Plaćanje na rate. (Najjeftinije uglavnom ispadne najskuplje- ali se o tome nakon ličnog iskustva- dostojanstveno ćuti)

3. Rizik. Imate jedini i siguran način za povratak novca za opravdano plaćene a neiskorišćene usluge. (*prema uzansama u turizmu).

4. Vreme. Uštedite vreme koje ste predviđali za proveravanje inforamcija sa različitih (nepouzdanih) sajtova. Budite spremni za uživanje.

 

                Novo vreme donosi vam mogućnost novog, boljeg i lakšeg načina putovanja po vašoj meri..

Rubicon travel- proveren agent individualnih i organizovanih putovanja.