Rubicon travel, doo Beograd

10 godina rada RUBICON TRAVELA.

Godine 2020. Rubicon travel je završio dekadu svog rada uz permanentni napredak (Bonitet od 2016: AAA+ i bonitet AA+ 2019.).

Koncept rada Rubicon travela je ostao neizmenjen: Apsolutna i beskompromisna posvećenost partnerima i klijentima. Klijentu ne treba povlađivati u kvalitetu usluga.

Beležiti navike redovnih putnika i isouniti ih. Iz novih putnika treba izvući njegova ukupna očekivanja (specifičnosti i kvalitet usluga i prihvatljiva cena) i pokušati da mu se pruži najmanje očekivana usluga ili aranžman u organizaciji Rubicon travela.

Rubicon travel je osnovan 03.06. 2010. godine od strane gospodina Levajac Mirka, koji je sticao iskustva u turističkoj privredi Srbije do tada kao ekskluzivni turistički vodič, prvo za turističku agenciju Putnik- Beograd (1988-1993). Kao mladi i ambiciozni ekonomista za turizam, prihvata kao imperativ u radu profesionalni odnos prema poslu i putniku, što je kasnije, kao direktor svoje turističke agencije preneo i na sve zaposlene u Rubicon Travel-u.  Sledeći renomirane stručnjake u turizmu, prevashodno legende jugoslovenskog turizma-Branka Borisavljevića, od 1993. godine svoja znanja proširuje u turističkoj agenciji Kon Tiki (1993-2010), najviše radeći za prestižni deo Kon tiki-ja-grčko odelenje. Uz personifikacije interkontinentalnog putovanja- Slobodana Mićića upoznao se sa turističkim poslovanjem u najrazvijenijim i najatraktivnijim turističkim regijama i mestima na svetu, što mu je zaokružilo stil i profil poslovanja, koji se danas realizuje ne samo prema domaćim turistima, nego i prema inostranim turistima koji dolaze preko Rubicon Travela u Srbiju. Levajac Mirko je u procesu oživljavanja turističkih kapaciteta i aktivnosti posle raspada Jugoslavije bio jedan od osnivača nove asocijacije turističkih vodiča- Udruženja turističkih vodiča Srbije (1996) od kada je u upravnim organima UTVS (predsednik UTVS 2010-2012). Sada aktivno radi u Odboru za receprivni turizam YUTA, kao i u Odboru za domaći turizam PKS. Od 2018. godine je predsednik odbora za receptivni turizam nacionalne turističke asocijacije YUTA.

Ideja Rubicon Travel-a je da profesionalci u turizmu, prepoznajući individualne ili grupne potrebe klijenta- turiste moraju znalački da iz arsenala turističkih usluga obezbede takve usluge koje će po sadržaju, kvalitetu i ceni najviše odgovarti klijentu u cilju ostvarivanja njegovih očekivanja u realnim okvirima. Zbog toga Rubicon Travel ne sabira klijente, nego ih okuplja u zajednicu ljubitelja putovanja sa prepoznatljivim turističkim zahtevima. Želimo da budemo ako ne najbolja turistika agencija u Srbiji, onda jedna od najboljih turističkih agencija i u Srbiji i na Balkanu.

Rubicon Travel se nalazi u Beogradu, na Voždovcu, u ulici Vojvode Stepe 146. Izbor lokacije je rezultat želje da se žiteljima opštine Voždovac kroz ovu turističku agenciju približi celokupna ponuda turističkih aranžmana u Srbiji, obzirom da je jedna od delatnosti Rubicon Travel-a i subagentura (prodaja proverenih turističkih arnžmana drugih tour operatora po istim cenama). To znači da stanovnici Voždovca, ako nisu zadovoljni konfuznim informacijama sa mnogobrojnih turističkih sajtova, ne moraju da idu do centra grada kako bi se podrobnije lično informisali o svim detaljima aranžmana, već u mirnoj atmosferi, u prostorijama lokalne agencije i od strpljivog i stručnog osoblja agencije mogu da dobiju tražene podatke, i da izvrše plaćanje po istim ili boljim uslovima (odloženo plaćanje, povremene akcije deljenja prigodnih poklona za klijente, ulazak u Rubicon travel Club...)

Rubicon Travel preko nekoliko svojih renomiranih agenata u Grčkoj ima mogućnost prodaje hotelskih smeštaja u celoj Grčkoj po izuzetno povoljnim uslovima, obzirom da sami grčki agenti dobijaju najniže cene zakupa, a Rubicon Travel uračunava najnižu proviziju, što gradi prodajnu cenu hotela u Grčkoj koja je po pravilu niža i od cene prilikom direkne rezervacije i od cene koje nude hotelski pretraživači. Prednost rezervacije smeštaja hotela u Grčkoj preko Rubicon travel-a u odnosu na samostalnu rezervaciju je to šro Rubicon travel ima ugovor sa grčkim agentom, koji ima obavezu da zaštiti interese klijenata Rubicon travel-a. Druga prednost je u tome što se rezervacija hotela u Grčkoj vrši u Srbiji,  kao i  plaćanje hotela u Grčkoj na rate čekovima, plaćanje hotela u Grčkoj preko administrativne zabrne. Takođe, ako se izvrši rezervacija smeštaja u grčkim hotelima preko naše agencije, mogući su popusti u vidu povremenih akcija hotela, dobijanjem polupansiona sa plaćanjem usluga noćenja sa doručkom, gratis smeštaj za jedno ili dva deteta...

Naša agencija ima i svoj zakup smeštajnih kapaciteta- apartmana i studija  u Grčkoj, kao i smeštaja na Kopaoniku, koja su pažljivo izabrana ako se govori o kvalitetu smeštaja, higijeni apartmana i studija, poziciji u odnosu na plažu ili ski-liftove, parkinga za sopstveno vozilo, upotrebe wi-fi, klima uređaja, dodatnih kapaciteta (bazena, wellness-a, sefa u sobi...)

Izbor hotela u Turskoj je poseban zadatak za Rubicon travel prema svojim klijentima, obzirom da je izbor hotela (njegov kvalitet, obim i kvalitet ponuda) u odnosu na cena usuga smeštaja zahtevan i odgovoran posao. Iz tih razloga Rubicon Travel svake godine šalje u Tursku svoje službenike, kako bi se neposredno upoznali sa kvalitetom hotela u Turskoj i na taj način obezbedili najkvalittnije informacije za svoje klijente po pitanju pravilnog izbora odgovarjućeg hotela u Turskoj.

Za putnike koji sami putuju obezbeđujemo avio karte na svim destinacijama u svetu, smeštaj, posetu različitim događajima i manifestacijama ili transfere u inostranstvu i to po najpovoljnijim cenama. Takođe prodajemo zdravstveno putno osiguranje, neophodno za bezbrižno putovanje u inostranstvo. Drugim rečima, za individualne putnike obezbeđujemo najsigurnije i najpreciznije individualne programe od letovanja do zimovanja, odlaska na kongrese i sajamske manifestacije, koncerte ili sportska takmičenja...

Kongresni turizam je posebna delatnost kojom se bavi Rubicon Travel.

Od 2010. godine Rubicon travel se bavi potpunom organizacijom kongresa i drugih manifestacija u Srbiji i okruženju, obezbeđujući kompletne usluge po svetkim standardima, obzirom da je Rubicon travel upoznao svetska kongresna dostignuća prisustvovajući kao izložbeni učesnik (i kao promoter Srpskog turizma) na više svetskih kongresa sa pojedinačnim brojem posetilaca između 30.000 i 40.000 iz čitavog sveta. Imajući ova znanja u vidu, iz godine u godinu raste broj zahteva za pripremu, organizaciju i realizaciju različitih mešunarodnih i domaćih naučnih, sportskih ili zabavnih događaja. U prvih 5 godina rada, Rubicon travel je organozovao nekoliko kongresa godišnje u Srbiji, i organizovao učešće naših putnika na oko 10-tak velikih svetskih kongresa na 4 kontineta.

Receptivni turizam je poseban deo poslovanja Rubicon travel-a, obzirom da je za ovu vrstu pružanja usluga potrebno posebno znanje o turističkim kapacitetima i infrastrukturi domaćeg turizma. Iz tih razloga Rubicon Travel razvija zanimljive turističke programe u Srbiji  koje su u partnerstvu sa drugim receptivnim turističkim agenijama, kako bi ekskurzije po Srbiji imali standarizovani kvalitet i ponudu, kao i sigurne polaske. Stvaranje standarizovanih uslova za organizaciju ekskurzija u Srbiji je preduslov za izlazak na međunarodno turističko  tržište sa turističkom ponudom koja će po svom karakteru i kvalitetu odgovarati sličnim ekskurzijama u svetu.

Rubicon Travel ne želi da odustane od prvobitnih principa poslovanja iz '90. godina prošlog veka koji je (do duše u boljim ekonomskim uslovima) stavljao kvalitet usluga i interese klijenta pre prihoda agencije, koje vidimo kao zasluženu posledicu sopstvenog profesionalizma i zadovoljnog klijenta. Imajući u vidu činjenicu da su programi koje Rubicon Travel sastavlja na prvi pogled za nijansu skuplji od većine ostalih na tržištu, potrebno je naglasiti da na kraju putovnja većina putnika konstatuje da je program Rubicon Travela u stvari jeftiniji od drugih sličnih programa jer je uključio u cenu sve ono što je neophodno i potrebno ostvariti na putovanju, što se često kod drugih programa doplaćuje na samom putovanju, koje tako ispada skupje od programa Rubicon Travela. Orjentisani i dalje da nećemo koristiti takav marketinški trik vezan za ponudu aranžmana sa polovičnom startnom cenom, mi u stvari biramo putnike koji imaju iskustvo putovanja preko agencija, i koji su u stvari najbolji klijenti za turističke agencije, čime nas motivišu da damo svoj maksimum da putovanje bude sadržajno i dobro organizovano.

Poslovna saradnja:

Rubicon Travel je u oblati turizma aktivan u Privrednoj komori Srbije (član Odbora za turizam/turističke agenije), u Turistikoj organizaciji Srbije, kao i u matičnom udruženju YUTA, gde je direktor firme Rubicon travel podpredednik odbora za receptivni turizam i shodno tome član Uproavnog odbora YUTA (2017.godina). Rubicon travel među prvima u Srbiji realizuje horizontalo poslovno udruživanje u vidu konzorcionog poslovanja, kada je ostvareno pružanje usluga austrijskim penzionerima u tri turnusa po pet stotina turista odjednom (2019. g)

Ova saradnja odnosi se na poslove nastupa na kineskom tržištu, Izraelskom tržištu, receptivnom turizmu i u organizaciji Jazz Nišville festivala 2017. godine gde je ovaj konzorcijum u turizmum izabran za zvaničnog turističkog agenta Nišvile festivala. Saradnja u okviru konzorcijuma Rubicon Events & Top Tours se ogleda u zajedničkoj organizaciji u dovođenju stranih i domaćih turista u Srbiju, uz prodaju paketa usluga koju čini prodaja ulaznica za Nišville festival, organizacju smeštaja u Nišu za vreme festivala Nišville, prevoza do niša u vreme kada se Nišvillee održava, i u organizovanju izleta u i oko Niša za goste ovog poznato Jazz festivala.

Iz sveg navedenog, nadamo se da će posetilac ovog sajta  dobiti želju da postane korisnik naših usluga, a da već postojeći klijent dobije želju da svojim predlozim, kritikama ili pohvalama utiče na naš na obostrano zadovoljstvo.

S' poštovanjem

RUBICON TRAVEL

 

Još malo o Rubicon Travel-u:

"Na osnovu analize kompanije Bisnode,* na teritoriji Srbije u oviru turističkih delatnosti registrovano je 2836 kompanije, od toga aktivno posluje 1718 firmi, od kojih profit ostvaruje njih 639. Svega 141 firma svojim poslovanjem u domenu likvidnosti i solventnosti zadovoljava visoke međunarodne kriterijume i može da ponese Sertifikat poslovne izvrsnosti."

"Poštovani gospodine Levajac,
u skladu sa mailom koji ste primili od YUTA a koji Vam u produžetku prosleđujem, ovim putem Vas informišem da je RUBICON TRAVEL DOO na osnovu detaljne analize dosadašnjih finansijskih izveštaja zadovoljila međunarodne standarde u domenu likvidnosti i solventnosti u okviru turističkih preduzeća u Srbiji, odnosno turističkih agencija u Srbiji, i stekla pravo na jedan od najprestižnijih sertifikata u Evropi – Međunarodni sertifikat poslovne izvrsnosti za 2016. godinu."

Bisonde: "RUBICON TRAVEL DOO (MB: 20653655) je u 2.7% privrednih subjekata

u turizmu, koji ostvaruju pravo da ponesu međunarodni Sertifikat bonitetne izvrsnosti,

Vaš bonitetni rejting u 2016. godini je najviši AAA rejting."

Bisonde*-O Bisnode 

Ovo priznanje izvrsnosti je jedan od najprestižnijih sertifikata u Evropi za 2015.– Creditworthiness rating excellence 2015.

Bisnode doo je deo vodeće švedske grupacije Bisnode AB Sweden sa 3100 zaposlenih u 17 zemalja u Evropi, čija je osnovna delatnost pružanje poslovnih i bonitetnih informacija.  www.bisnode.com

Bisnode doo je osnovan 2011. godine sa sedištem u Beogradu, s ciljem da se srpskom tržištu predstavi što transparentnije poslovanje svih pravnih subjekata. 

Bisnode doo je za četiri godine poslovanja postao lider na srpskom tržištu poslovanja digitalnim informacijama, analizom kreditnog rizika poslovanja pravnih subjekata, a od prošle godine sprovodi i sertifikaciju najuspešnijih kompanija i u Srbiji po licenci Dun & Bradstreet koga sa ponosom ističemo kao našeg strateškog partnera kako u zemljama EU tako i u Srbiji zvanično od 1. januara 2016. godine.

 

Naša krilatica je:   Nil satis nisi optimum  (samo najbolje je dobro)  

Nil satis nisi optimum is a Latin phrase that means "only the best is good enough".

 

Most reliable travel agency in Serbia:

Rubicon travel is bound in a professional congress organizer in Serbia and the Balkan, founded in 2010. This tourist agency in Serbia organizes all kinds of tourist travels in Serbia and the Balkan peninsula (tourist trips to Slovenia, tourist trips and holidays in Croatia, travel trips and holidays in Montenegro, Excursions in Bosnia and Herzegovina, coach tour of Kosovo and Metohija, sightseeing tourism attraction of Bulgaria and Romania, the Danube cruise, trips into Hungary and Austria, sightseeing in Italy.

rubicon travel logo

rubicon travel cube

rubicon travel lokal

direktor rubicon travel